Gerechten

Aromas de los Andes 

by

Mama Sara

Cocktail

  • Pisco Sour
  • Chilcano


Aperitiefhapjes

  • Guacamole met nachos
  • Grissini met tapenades
  • Canchita serrana
  • Habas
  • Bananenchips
  • Choritos a la Chalaca


Voorgerechten

  • Ceviche: Rauwe vis en/of schaaldieren gemarineerd in limoensap. De  nationale trots van Peru dat officieel herkend is als cultureel erfgoed.
  • Papa a la Huancaina
  • Ocopa
  • Quinoa salade
  • Causa van kip of tonijn: Gerecht op basis van aardapelen, limoen, pepers, sla, ei, avocado en zwarte olijven met een vulling van kip of tonijn met mayonaise.
  • Empanada de carne: Kleine hartige deegflappen gevuld met groenten, vlees of vis en wat pittige kruiden en specerijen. Een empanada is het perfecte warme hapje bij een feestelijk aperitief of als voorgerecht of tussendoortje.
  • Guacamole
  • Tequeños de lomo (gefrituurd)
  • Guacamole met garnaaltjes en mango chutney
  • Butifarritas de pavo (frio)
  • Empanada de carne
  • Sopa de trigo con carne
  • Sopa de quinua con carne
  • Sopa criolla

  • Chupe de camarones

  • Chupe de mariscos

  • Boliyuca's (frituur)
  • Sushi's en maki's op zijn Peruaans
  • Yuquitas fritas con salsa de huancaina

  • Tamales

  • Anticucho de pulpo

  • Pulpo a la oliva

  • Escabeche de pescado

  • Ceviche de pato con yuca


Hoofdgerechten

  • Aji de Gallina
  • Arroz chaufa de pollo o puerco o carne
  • Arroz con pollo of
  • Arroz con pato
  • Carapulcra: Dit is één van de oudste gerechten van Peru. Het is een stoverij op basis van gedroogde aardapelen, varkensvlees en kip, ají panca en ají mirasol, look en andere kruiden.
  • Lomo Saltado
  • Chili con carne
  • Arroz con mariscos
  • Ceviche: Rauwe vis en/of schaaldieren gemarineerd in limoensap. De  nationale trots van Peru dat officieel herkend is als cultureel erfgoed.
  • Taco's: De taco is een typisch Mexicaans gerecht dat uit het vuistje wordt gegeten. Het is een kleine, gevouwen tortilla vervaardigd uit maïs- of tarwebloem die kan opgevuld worden met een  heel gamma  uit bereidingen. Kip, kalfs of  vis, maar ook pens, pulpo (inktvis) of oesters.
  • Jalea de pescado

  • Jalea de mariscos

  • Olluquito de carne

  • Salmón en salsa teriyaki

  • Picante de camarones

  • Caucau de pollo

  • Caucau de Mariscos

  • Estofado de Pollo

  • Seco de cordero



Desserten

  • Suspiro a la Limeña
  • Alfajores
  • Arroz con leche
  • Quinoa con leche
  • Mazamorra morada
  • Exotische fruitsalade
  • Pionono de manjarblanco
  • Gelatina
  • Mousse de lúcuma con chocolate

  • Mousse de chocolate peruano

  • Crema volteada

  • Mousse de aguaymanto

  • Mousse de maracuya

sara@aromasdelosandes.be


+32(0)495-875248

Contact