CHEF

Chef SARA

about us

Peruvian Cuisine

Sara Carrillo

chef Sara

Geboren en getogen in Peru, dochter van een vader uit Cañete en een moeder uit Lima, bracht als kind haar vakanties door met naar haar grootmoeder Leonor te kijken die heerlijke gerechten klaarmaakte voor de familie.

Tijdens haar jeugd was Sara danseres en lid van het bekende Ballet Folkórico “Vale un Peru” in Lima. Tweemaal werd ze met de groep op tournee uitgenodigd langs verscheidene festivals in Europa. In 1987 nam “Vale un Peru” deel aan het festival van Schoten en in datzelfde jaar wonnen ze een zilveren medaille op het festival van Dijon in Frankrijk. Ondertussen studeerde Sara voor danslerares aan het college voor folklore José María Arguedas in Lima.

Highlights

1000+
  • Tevreden klanten

Sinds eind 1990 woont de chef in België en in 1998 trouwde ze met een Belgische man waarmee ze drie dochters kreeg. Sara hield zich vele jaren bezig met de import en export van Peruaans handwerk, maar ondertussen groeide haar passie voor het koken naarmate ze steeds meer de geuren en smaken miste van de heerlijke gerechten die haar moeder klaarmaakte. Zij heeft steeds graag mensen in huis gehad en vierde dan ook elke verjaardag of communie van haar kinderen thuis waarbij ze haar gasten verwende met Peruaanse gerechten. In 2012 besloot ze dan uiteindelijk om van haar passie haar beroep te maken en begon ze met een kookcursus aan de koksschool PIVA.

Tijdens en na haar opleiding liep ze stage in verschillende gerenommeerde Peruaanse restaurants.

In het restaurant “El Divino Ceviche” in Miami leerde ze van chef Christian Encalada de verfijnde Peruaanse keuken. In “El Picaflor” van chef Lourdes te Parijs serveerde ze dan weer Peruaanse gerechten op de meer traditionele wijze. Tenslotte stond ze aan de zijde van de chefs Victoriano Lopez en Jesús Delgado, in “El Tanta” te Chicago, één van de restaurants van de beroemde Peruaanse chef Gastón Acurio.

Sinds 2015 wijt ze zich dan met haar Cateringbedrijf “Aromas de los Andes” volledig aan haar kookkunsten en in 2016 zagen we haar in het VTM Tv-programma “Mijn Pop-uprestaurant” waar ze ons het beste van de Latijns-Amerikaanse keuken liet zien als “Mama Sara” van het team van Willem en Miette in het Mexicaans-Peruaanse restaurant “Jalapeño Loco”. Door chef Sergio Herman werd ze geprijsd voor het met hart en ziel bereiden van haar gerechten. Uiteindelijk verkoos hij ook haar Peruaanse Ceviche als lekkerste gerecht van het programma “Mijn Pop-uprestaurant 2016”. Hierna ging ze nog eens naar Miami-Beach op stage in het Mexicaanse restaurant “El Rancho Grande”. Ook blijft ze zich vervolmaken door nog specialisaties te volgen aan de kokschool Spermalie te Brugge, het PIVA te Antwerpen en in Lima-Peru bij gerenommeerde Peruaanse chefs. Haar grootste trots is de erkenning en liefde die ze krijgt van haar klanten. Zo kookte ze al regelmatig voor het Peruaanse Consulaat en Ambassade in Brussel, Promperu, het Antwerp Symphony Orchestra en verzorgde ze al talloze privéfeesten en diners. Verder nam ze ook deel aan meerdere evenementen zoals Antwerpen Proeft, Vakantiesalon van Brussel en Antwerpen, Antwerpse kerstmarkt. Tijdens de coronaepidemie deed ze ook delivery en takeaway vanuit Kalmthout en opende ze tijdens de zomer van 2021 een pop-up restaurant in haar tuin wat een groot succes was.